Bestel vanuit planning uw materialen met RaabPlan

Stelt u zich eens voor: één tool waarin u uw project lean plant en alle bouwmaterialen bestelt via de functie ‘Bestel vanuit planning’. Waarna u de bouwmaterialen just-in-time en just-in-place krijgt geleverd op de bouwplaats. Oók als de planning gedurende de uitvoering verandert.

Dat kan met RaabPlan. RaabPlan is een online tool waarmee u eenvoudig lean plant, bestelt vanuit planning en de complete planning (ook van de bouwlogistiek) gedurende de uitvoering managet.

Plan lean en bestel vanuit planning

Hoe werkt het? Samen met uw onderaannemers werkt u de planning lean, integraal en digitaal via het web uit. Vervolgens kiest u voor ‘Bestel vanuit planning’ en bestelt u alle benodigde materialen.

Doordat de planning online staat, beschikt iedereen altijd over de laatste versie. Ook wij als leverancier van uw materialen. Wijzigt er iets in de planning, dan stuurt u met één druk op de knop een e-mail naar alle betrokkenen bij het project met de link naar de nieuwe planning. Zij bevestigen vervolgens ook weer met één druk op de knop dat ze dit hebben gezien en ernaar gaan handelen.

‘Bestel vanuit planning’ unieke functie

‘Bestel vanuit planning’ is een unieke functie, die nog niet eerder in een tool werd geïntegreerd. Maar dat het  een functie is binnen RaabPlan wil niet zeggen dat u al uw bouwmaterialen bij ons af moet nemen.

RaabPlan maakt het weliswaar mogelijk om tijdens het digitaal lean plannen heel makkelijk de benodigde materialen bij ons te bestellen, maar wij regelen de lean logistiek voor alle materialen die u nodig heeft.

‘Bestel vanuit planning’ en Leanworks

Dat doen we met Leanworks. Leanworks is onze werkwijze voor bouwlogistiek waarbij we op één van onze bestaande distributielocaties nabij uw bouwplaats een HUB creëren. Daar verzamelen we de materialen van alle leveranciers, om deze vervolgens gebundeld en geheel volgens de (wijzigingen in de) lean planning af te leveren op de bouwplaats.

Met RaabPlan plant en managet u dus niet alleen uw bouwproject. Met ‘Bestel vanuit planning’ weet u ook dat uw bouwmaterialen gedurende het hele project just-in-time en just-in-place worden geleverd.

Veel voordelen

Inmiddels profiteren al heel veel opdrachtgevers van de voordelen die bouwlogistiek met Leanworks hen oplevert.

  • Tot wel 35% besparing op logistieke kosten
  • 80% minder transportbewegingen
  • 15% toename in de productiviteit van vakmensen
  • Minimale overlast voor de omgeving
  • Minder schade, diefstal en opslag

Bestel vanuit planning en werk efficiënter

Kortom: met RaabPlan bespaart u tijd en geld doordat u sneller, prettiger en beter samenwerkt en veel efficiënter bent op de bouwplaats. Dus plan lean en bestel vanuit planning met RaabPlan, het levert u heel veel voordelen op. Meer weten?