Maak uw planning én bouwlogistiek lean met RaabPlan

Lean bouwlogistiek wint sinds een paar jaar terrein in Nederland en dat is niet voor niets. Een gemiddeld bouwproject gaat gepaard met veel transportbewegingen van, naar en op de bouwplaats. Verloopt die bouwlogistiek niet slim en efficiënt, dan leidt dat tot veel onnodige kosten en verlies van tijd.

Denk maar aan bouwmaterialen die te vroeg geleverd worden, waardoor ze lang op de bouwplaats in de weg staan en er ook nog risico is op schade of diefstal. Of bouwmaterialen die door inefficiënte logistiek te laat geleverd worden. Het werk loopt vertraging op en werkzaamheden sluiten niet meer goed op elkaar aan.

Lean bouwlogistiek met Leanworks

Doordat wij al langere tijd zagen dat de logistiek efficiënter kon, ontwikkelden we enkele jaren terug de werkwijze Leanworks.

De basis volgens Leanworks is dat we op één van onze bestaande distributielocaties nabij uw bouwplaats een HUB creëren. Daar verzamelen we de materialen van alle leveranciers, om deze vervolgens gebundeld af te leveren op de bouwplaats.

Dat doen we, geheel volgens de gedachte van lean bouwlogistiek, just-in-time en just-in-place. Oftewel, precies op het moment én de plek waar de materialen op de bouwplaats nodig zijn.

De voordelen van lean bouwlogistiek

Inmiddels profiteren al heel veel opdrachtgevers van de voordelen die bouwlogistiek met Leanworks hen oplevert:

  • Tot wel 35% besparing op logistieke kosten
  • 80% minder transportbewegingen
  • 15% toename in de productiviteit van vakmensen
  • Minimale overlast voor de omgeving
  • Minder schade, diefstal en opslag

Lean bouwlogistiek en RaabPlan

U kunt Leanworks op allerlei manieren inzetten en op elk los project. Zo maakten we ook de combinatie met RaabPlan. RaabPlan is een online tool waarmee u uw bouwplanning samen met uw onderaannemers lean, integraal en digitaal via het web uitwerkt. Altijd up-to-date en voor iedereen inzichtelijk.

Wijzigt er tijdens de uitvoering iets in de planning, dan stuurt de projectmanager eenvoudig met één druk op de knop een e-mail naar alle onderaannemers met de link naar de nieuwe bouwplanning. Zij bevestigen vervolgens ook weer eenvoudig met één druk op de knop dat ze dit hebben gezien en ernaar gaan handelen.

Uniek: integratie bouwlogistiek

Uniek daarbij is de integratie met de logistiek. Doordat wij als bouwmaterialenleverancier onderdeel zijn van het projectteam, ontvangen wij net als alle andere projectteamleden direct bericht als er gedurende de uitvoering iets verandert in de planning. Wij passen daar vervolgens de levering van de bouwmaterialen op aan.

Bouwlogistiek nieuwe stijl

Kortom: met Leanworks en RaabPlan bespaart u tijd en geld doordat u sneller, prettiger en beter samenwerkt. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij het realiseren van lean bouwlogistiek?