RaabPlan: uw bouwplanning was nog nooit zo efficiënt

Het maken van een lean bouwplanning is u ongetwijfeld niet vreemd. Samen met de andere uitvoerende partijen plant u al in een vroeg stadium alle activiteiten, zodat deze zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

Een lean bouwplanning start goed…

Veelal gebeurt dit in een vergaderzaal met aan de wand grote vellen papier, waar u met post-its alle activiteiten in de bouwplanning plaatst. Iemand zet dat vervolgens in Excel (planningssoftware is immers vaak toch niet specifiek genoeg), waarna u allemaal gericht aan de slag gaat.

…maar blíjft dat ook zo?

Helaas wordt de lean planning vanaf dat moment in de meeste gevallen minder efficiënt. Elk bouwproject is immers aan veranderingen onderhevig. Het Excel-bestand verandert daarmee ook continu.

Het gevolg is dat u steeds weer opnieuw dat bestand rond moet sturen en maar moet hopen dat iedereen de laatste versie checkt. Dat geeft een hoop gedoe en de kans is op deze manier natuurlijk groot dat er ergens een keer iets misgaat in de communicatie over de bouwplanning.

Bouwplanning altijd up-to-date

Met RaabPlan is dit allemaal verleden tijd. RaabPlan biedt u namelijk de mogelijkheid om de bouwplanning lean, integraal en digitaal via het web met elkaar uit te werken. Altijd up-to-date en voor iedereen inzichtelijk.

Wijzigt er iets? Dan stuurt de projectmanager eenvoudig met één druk op de knop een e-mail naar alle onderaannemers met de link naar de nieuwe bouwplanning. Zij bevestigen vervolgens ook weer eenvoudig met één druk op de knop dat ze dit hebben gezien en ernaar gaan handelen.

De praktijk wijst uit dat dit iedereen veel tijd bespaart, dat er nauwelijks nog communicatiestoornissen optreden en de bouwplanning continu zeer efficiënt blijft verlopen.

Bouwmaterialen exact volgens bouwplanning

Bijzonder aan RaabPlan is daarnaast dat wij als bouwmaterialenleverancier onderdeel zijn van de planning. Door een directe koppeling naar de webshop bestelt u niet alleen makkelijk de benodigde bouwmaterialen, we leveren ze ook exact op het juiste moment aan.

Meldingen over veranderingen in de planning gaan namelijk ook direct naar ons. U ontvangt uw materialen bij veranderingen dan dus ook een dag later of eerder.

35% besparing op logistieke kosten

De voordelen hiervan zijn groot. Met Leanworks werken we al langer op deze manier. Doordat er geen opslag van materialen meer nodig is op de bouwplaats en materialen altijd op het juiste moment op de juiste plek klaar staan realiseert u:

  • 15% toename in de productiviteit van uw vakmensen
  • Tot wel 35% besparing op uw logistieke kosten
  • Minimale overlast voor de omgeving
  • Minder schade, diefstal en opslag

Super-efficiënte bouwplanning

Kortom: met RaabPlan werkt u sneller, prettiger en beter samen en dat resulteert in een hoger rendement op uw bouwprojecten. Nieuwsgierig geworden? Wij vertellen u graag in een persoonlijk gesprek meer over hoe RaabPlan u helpt bij het maken van een efficiënte bouwplanning.