Bouwproject planning maken? Doe het lean en integraal met RaabPlan

Herkent u dit bij het maken van een bouwproject planning?

 • U start lean met de planning, maar gedurende de uitvoering blijkt het moeilijk om de werkzaamheden continu goed op elkaar te laten aansluiten.
 • De bouwproject planning staat in een Excel-bestand dat steeds wordt aangepast, waardoor u niet zeker weet of iedereen wel met de juiste versie werkt.
 • Het aantal e-mails over wijzigingen in de bouwproject planning is enorm en dat bijhouden kost veel tijd.
 • Wijzigingen in de bouwproject planning, door bijvoorbeeld het weer, hebben ook tot gevolg dat de bouwmaterialen veel te vroeg of te laat worden geleverd.
 • De bouwmaterialen staan daardoor in de weg of het werk loopt vertraging op.
 • Uw planning verloopt lang niet zo efficiënt als zou kunnen. U verliest tijd en geld.

Bouwproject planning altijd up-to-date

Met RaabPlan helpen we u om dit te voorkomen. RaabPlan is een online tool waarmee u de bouwproject planning samen met uw onderaannemers lean, integraal en digitaal via het web uitwerkt.

Doordat de planning online staat, beschikt iedereen altijd over de laatste versie. En als er iets in de planning wijzigt, dan stuurt u eenvoudig met één druk op de knop een e-mail naar alle onderaannemers met de link naar de nieuwe planning. Zij bevestigen vervolgens ook weer eenvoudig met één druk op de knop dat ze dit hebben gezien en ernaar gaan handelen.

Ruimschoots bewezen in de markt

RaabPlan komt voort uit een samenwerking met KYP, dat zich met ruim 7.000 gebruikers al ruimschoots heeft bewezen in de markt. Wij voegden samen met KYP nog een functie toe en doopten de tool om tot RaabPlan.

RaabPlan is anders, omdat het ook de logistiek omvat. Uw activiteiten op de bouwplaats zijn immers sterk afhankelijk van die logistiek.

Zeer efficiënte bouwproject planning

Met RaabPlan kunt u daardoor niet alleen eenvoudig uw bouwproject planning maken en managen, u weet ook dat uw bouwmaterialen gedurende het hele project just-in-time en just-in-place worden geleverd. Wij realiseren dit door een directe koppeling met onze webshop, waardoor meldingen over veranderingen in de planning ook direct bij ons binnenkomen.

15% toename in uw productiviteit

Wij kunnen deze lean logistiek binnen uw planning realiseren dankzij onze werkwijze Leanworks. De voordelen hiervan zijn groot:

 • 15% toename in de productiviteit van uw vakmensen
 • Tot wel 35% besparing op uw logistieke kosten
 • 80% minder transportbewegingen
 • Minimale overlast voor de omgeving
 • Minder schade, diefstal en opslag

Bouwproject planning nieuwe stijl

Kortom: met RaabPlan bespaart u tijd en geld doordat u sneller, prettiger en beter samenwerkt. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij het maken van een efficiënte bouwproject planning?