Digitaal lean plannen? Eenvoudig en integraal met RaabPlan

Herkent u dit bij het digitaal lean plannen?

  • De software is niet bouwspecifiek, waardoor u bij het plannen niet voldoende mogelijkheden heeft om te werken met kleuren of een eigen format.
  • U stapt dan toch maar over op Excel. Dat Excel-bestand wordt echter steeds aangepast, waardoor u niet zeker weet of iedereen wel met de juiste versie werkt.
  • Het aantal e-mails over wijzigingen in de planning is enorm en dat bijhouden kost veel tijd.
  • Wijzigingen in de planning hebben ook tot gevolg dat de bouwmaterialen veel te vroeg of te laat worden geleverd.
  • De bouwmaterialen staan daardoor in de weg of het werk loopt vertraging op.
  • Uw planning verloopt lang niet zo efficiënt als zou kunnen. U verliest tijd en geld.

Digitaal lean plannen kan ook anders

U bent zeker niet de enige waarbij het digitaal lean plannen zo verloopt. Sterker nog, bijna alle bedrijven die experimenteren of al langer werken met digitaal lean plannen worstelen hiermee.

De makers van KYP ervoeren dat zelf ook en besloten daarom deze tool te ontwikkelen om lean plannen met een factor 10 te vergemakkelijken. KYP heeft zich inmiddels, met ruim 7.000 gebruikers, ruimschoots bewezen in de markt.

De logistiek integreren bij digitaal lean plannen

De praktijk wijst uit dat werken met KYP veel tijd bespaart, dat er nauwelijks nog communicatiestoornissen optreden en dat de bouwplanning continu zeer efficiënt blijft verlopen.

Toch miste er ook nog iets aan het lean plannen met KYP, namelijk de logistiek. Uw activiteiten op de bouwplaats zijn immers sterk afhankelijk van die logistiek. Komen de bouwmaterialen te laat dan kunt u niet verder, maar zijn ze er te vroeg, dan staan ze in de weg. Daarom werkten wij samen met KYP aan de integratie van lean logistiek in het digitaal lean plannen en dat is RaabPlan geworden.

Digitaal lean plannen met RaabPlan

Met RaabPlan kunt u niet alleen eenvoudig digitaal lean plannen, u weet ook dat uw bouwmaterialen gedurende het hele project just-in-time en just-in-place worden geleverd. Wij realiseren dit door een directe koppeling met onze webshop, waardoor meldingen over veranderingen in de planning ook direct bij ons binnenkomen.

Digitaal lean plannen én lean leveren

Dat wil overigens niet zeggen dat u al uw bouwmaterialen bij ons af moet nemen. RaabPlan maakt het weliswaar mogelijk om tijdens het lean plannen eenvoudig de benodigde materialen bij ons te bestellen, maar wij regelen de lean logistiek voor alle materialen die u nodig heeft.

Dat doen we door op één van onze bestaande distributielocaties nabij uw bouwplaats een HUB te creëren. Daar verzamelen we de materialen van alle leveranciers, om deze vervolgens gebundeld en geheel volgens de (wijzigingen in de) lean planning af te leveren op de bouwplaats.

Digitaal lean plannen nieuwe stijl

Kortom: met RaabPlan bespaart u tijd en geld doordat u sneller, prettiger en beter samenwerkt. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij het digitaal lean plannen van uw project?