Lean plannen met RaabPlan: hoe werkt dat?

Zou u dit ook wel willen realiseren bij het lean plannen?

  • U werkt de bouwplanning integraal met elkaar uit
  • Iedereen beschikt online vervolgens altijd over de meest recente planning
  • Geen communicatiestoornissen en onnodige vertraging meer
  • 15% toename in de productiviteit van uw vakmensen
  • Tot wel 35% besparing op uw logistieke kosten
  • 80% minder transportbewegingen van en naar de bouwplaats

Dat kan met RaabPlan!

Plannen nieuwe stijl

RaabPlan is het resultaat van onze samenwerking met KYP en de successen die we reeds boekten met onze werkwijze voor lean logistiek: Leanworks. Want lean plannen is bijna niemand in de branche nog vreemd. Maar een planning tijdens de uitvoering ook lean houden blijkt vaak nog wel een uitdaging.

RaabPlan biedt u de mogelijkheid om het plannen integraal en digitaal via het web met elkaar te doen. U managet de planning tijdens de uitvoering vervolgens ook eenvoudig online. Daardoor is de planning altijd voor iedereen inzichtelijk en up-to-date.

Wijzigingen doorvoeren na het lean plannen

RaabPlan werkt zo goed, omdat elk bouwproject aan veranderingen onderhevig is. Normaliter moet u dan na het lean plannen steeds het bestand met die planning opnieuw rondsturen. En maar hopen dat iedereen de laatste versie checkt.

Met RaabPlan stuurt de projectmanager bij wijzigingen eenvoudig met één druk op de knop een e-mail naar alle onderaannemers met de link naar de nieuwe planning. Zij bevestigen vervolgens ook weer eenvoudig met één druk op de knop dat ze dit hebben gezien en ernaar gaan handelen.

Plannen wordt op deze manier makkelijker, leuker en efficiënter. De praktijk wijst uit dat het iedereen veel tijd bespaart en dat er nauwelijks nog communicatiestoornissen optreden.

Lean plannen van levering bouwmaterialen

Bijzonder aan RaabPlan is daarnaast dat wij als bouwmaterialenleverancier onderdeel zijn van het lean plannen.

Op één van onze bestaande distributielocaties nabij uw bouwplaats creëren wij een HUB. Daar verzamelen we de materialen van alle leveranciers, om deze vervolgens gebundeld af te leveren op de bouwplaats. Meldingen over veranderingen in de planning gaan direct ook naar ons. U ontvangt uw materialen daardoor altijd just-in-time en just-in-place, precies zoals het bedoeld is bij lean plannen.

Lean plannen wérkt met RaabPlan

Kortom: met RaabPlan werkt u sneller, prettiger en beter samen en dat resulteert in een hoger rendement op uw bouwprojecten. Nieuwsgierig geworden? Wij vertellen u graag in een persoonlijk gesprek meer over hoe RaabPlan u helpt bij het lean plannen en uitvoeren van uw project.