Uniek: eenvoudig een lean planning maken, ínclusief lean logistiek

Steeds vaker werken projectteams met een lean planning. Logisch ook, de werkzaamheden sluiten dan beter op elkaar aan en dat bespaart tijd en kosten. Daarbij worden eventuele fouten bij het maken van een lean planning vaak in een vroeg stadium ontdekt, waardoor projecten veel soepeler verlopen.

Toch gaat er ook nog regelmatig wat mis, want hoe houdt u die planning efficiënt in de uitvoering? Elk bouwproject is immers aan veranderingen onderhevig. De planning is dat daarmee ook. Hoe zorgt u ervoor dat iedereen altijd op de hoogte is van de laatste wijzigingen? En dat alle werkzaamheden goed op elkaar aan blijven sluiten?

Lean planning altijd up-to-date

RaabPlan maakt dat mogelijk doordat u uw lean planning met deze tool integraal en digitaal via het web met elkaar uitwerkt. Alle betrokken partijen zijn daardoor altijd up-to-date en de planning is 24/7 voor iedereen inzichtelijk.

Wijzigt er iets in de planning? Dan stuurt de projectmanager eenvoudig met één druk op de knop een e-mail naar alle onderaannemers met de link naar de nieuwe lean planning. Zij bevestigen vervolgens ook weer eenvoudig met één druk op de knop dat ze dit hebben gezien en ernaar gaan handelen.

De praktijk wijst uit dat dit iedereen veel tijd bespaart, dat er nauwelijks nog communicatiestoornissen optreden en dat de planning zeer efficiënt blijft verlopen.

Lean planning maken voor levering bouwmaterialen

Uniek aan RaabPlan is daarnaast dat wij als bouwmaterialenleverancier onderdeel zijn van de lean planning. Dat is niet voor niets, uw activiteiten op de bouwplaats zijn erg afhankelijk van de levering van bouwmaterialen. Komen de bouwmaterialen te laat dan kunt u niet verder, maar zijn ze er te vroeg, dan staan ze in de weg.

Daarom creëren wij op één van onze bestaande distributielocaties nabij uw bouwplaats een HUB. Daar verzamelen we de materialen van alle leveranciers, om deze vervolgens gebundeld en geheel volgens de planning af te leveren op de bouwplaats. Doordat wij meldingen over veranderingen in de planning ook ontvangen, leveren wij uw materialen altijd just-in-time en just-in-place.

Lean planning met lean logistiek? 15% meer productief

De voordelen van zo’n planning met lean logistiek zijn groot:

  • 15% toename in de productiviteit van uw vakmensen
  • Tot wel 35% besparing op uw logistieke kosten
  • 80% minder transportbewegingen
  • Minimale overlast voor de omgeving
  • Minder schade, diefstal en opslag

Lean planning gegarandeerd

Kortom: met RaabPlan bespaart u tijd en geld doordat u sneller, prettiger en beter samenwerkt. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij het realiseren van een planning met lean logistiek?