Optimale bouwplanning maken? Lean en integraal met RaabPlan

Een optimale bouwplanning realiseren, dat is natuurlijk de wens voor ieder bouwproject. Met de opkomst van het lean plannen lukt dit steeds vaker. Toch blijkt het nog lastig om zo’n optimale bouwplanning ook in de uitvoering efficiënt te laten verlopen.

Optimale bouwplanning maken én houden

De planning staat bijvoorbeeld in een Excel-bestand dat steeds wordt aangepast, waardoor u niet zeker weet of iedereen wel met de juiste versie werkt. Dat resulteert bij veel projecten in communicatiestoornissen en vertraging.

Of wijzigingen in de planning hebben tot gevolg dat de bouwmaterialen veel te vroeg of te laat worden geleverd. De bouwmaterialen staan daardoor in de weg of het werk loopt vertraging op. Uw planning is dan bepaald geen optimale planning meer.

Optimale bouwplanning met RaabPlan

Met RaabPlan helpen we u om dit te voorkomen. Met RaabPlan maakt u namelijk niet alleen eenvoudig uw optimale bouwplanning, u kunt deze met RaabPlan tijdens de uitvoering ook optimaal houden.

RaabPlan is een online tool waarmee u uw optimale bouwplanning samen met uw onderaannemers lean, integraal en digitaal via het web uitwerkt. Doordat de planning online staat, beschikt iedereen altijd over de laatste versie. En als er iets in de planning wijzigt, dan stuurt u met één druk op de knop een e-mail naar alle onderaannemers met de link naar de nieuwe planning. Zij bevestigen vervolgens ook weer eenvoudig met één druk op de knop dat ze dit hebben gezien en ernaar gaan handelen.

Optimale bouwplanning door lean logistiek

Uniek aan RaabPlan is daarnaast de integratie met de bouwlogistiek. Op één van onze bestaande distributielocaties nabij uw bouwplaats creëren wij een HUB. Daar verzamelen we de materialen van alle leveranciers, om deze vervolgens gebundeld af te leveren op de bouwplaats.

Dat doen we, geheel volgens uw optimale planning, just-in-time en just-in-place. Oftewel, precies op het moment én de plek waar de materialen op de bouwplaats nodig zijn. Dat lukt doordat wij als bouwmaterialenleverancier onderdeel zijn van het projectteam dat werkt met RaabPlan. Wij ontvangen daardoor net als alle andere projectteamleden direct bericht als er gedurende de uitvoering iets verandert in de planning. Wij passen daar vervolgens de levering van de bouwmaterialen op aan.

15% toename in uw productiviteit

De voordelen van zo’n optimale planning met lean logistiek zijn groot:

  • 15% toename in de productiviteit van uw vakmensen
  • Tot wel 35% besparing op uw logistieke kosten
  • 80% minder transportbewegingen
  • Minimale overlast voor de omgeving
  • Minder schade, diefstal en opslag

Optimale bouwplanning gegarandeerd

Kortom: met RaabPlan bespaart u tijd en geld doordat u sneller, prettiger en beter samenwerkt. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij het realiseren van een optimale bouwplanning?